Politika privatnosti

Politika privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo o ispitanicima, u koju svrhu, kako ćemo ih upotrijebiti, pod kojim ih uvjetima planiramo dostaviti drugim stranama, na koliko dugo ćemo ih način pohraniti, koje mjere zaštite koristimo pri navedenim postupcima s osobnim podacima te koja su prava ispitanika. U Politici privatnosti, riječi „mi“, „nas“ i „naše“ odnose se na NK Digital.hr 

U ovoj Politici privatnosti, „osobni podaci“ odnose se na bilo koje informacije o Vama kada nam ustupite svoje osobne podatke preko naše internetske stranice, uključujući (ali ne isključivo) svoje ime, prezime, kontakt podatke, adresu, datum rođenja, zanimanje, naziv poduzeća u kojem radite i tako dalje.

Koje podatke prikupljamo i kako?

Osobni podaci koje prikupljamo su kontakt podaci te drugi osobni podaci potrebni za pružanje usluga. Osobne podatke prikupljamo kroz naše web stranice putem obrazaca za kontakt i automatski korištenjem web kolačića te kroz obrasce za upis ili prema ugovorima o izvršenju usluga.

Podaci koje prikupljamo direktno od vas?

Kad osobne podatke prikupljamo direktno od vas korištenjem obrazaca uvijek vas informiramo o točnoj svrsi za koju su podaci prikupljeni ili nastojimo da ta svrha bude jasna sama po sebi primjerice na specifičnim obrascima za određene svrhe. Tako kada se prijavljujete za kreiranje korisničkog računa ili sudjelovanje u online tečajevima, registrirate za potvrdu plaćanja, ispunite online obrazac na našim stanicama, pošaljete nam e-poštu, ili nam, na bilo koji drugi način, izravno dostavljate svoje podatke, od Vas ćemo zatražiti sljedeće podatke: adresu e-pošte, ime i prezime, broj telefona i slične podatke potrebne za ispunjavanje usluge ili omogućavanje korištenja neke od njih te za potrebu kontaktiranja. Ovisno o okolnostima prikupljanja podataka, na našoj web stranici svi obavezni podaci biti će označeni asteriskom (*), a popunjavanje neobaveznih osobnih podataka ostavljamo vam na izbor. Sve tako prikupljene podatke koristiti ćemo u istu svrhu i štititi identičnim mjerama kao obavezne.

Podaci koje prikupljamo iz drugih izvora

Dio osobnih podataka dobivamo od tijela javne vlasti kao što su npr. Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, SRCE, CARNet te poslovni subjekti s kojima smo sklopili ugovore o pružanju usluga. U tim je slučajevima voditelj obrade u NK Digital.hr tako da za te osobne podatke vrijedi ova Politika privatnosti. Dio osobnih podataka obrađujemo kao izvršitelj obrade za druge voditelje obrade temeljem ugovora o poslovnoj suradnji. Za te osobne podatke vrijede Politike privatnosti drugih voditelja obrade za koje radimo. Želite li iskoristiti svoja prava koja vam garantira Uredba, molimo da se obratite direktno voditelju obrade, jer mi u tom slučaju, temeljem odredbi Uredbe i ugovora o obradi podataka, nismo u mogućnosti ispuniti vaš zahtjev.

Politika kolačića

Na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići (eng. cookie). Ovo je standardni postupak na većini web-stranica na internetu.

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu web-stranicama. Pomoću kolačića web-stranice na primjer pamte vaše radnje i željene postavke poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz pa ih stoga nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-stranice, odnosno, pri pregledavanju različitih stranica određenog web-mjesta.

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačići koje koristimo ne prikupljaju osobne podatke poput imena, prezimena, e-mail adrese i slično. Koristimo funkcionalne kolačiće u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-stranice, kako bi zapamtili vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva. 

Koristimo Google i Facebook analitičke kolačiće kako bismo pratili s kojih nam stranica korisnici dolaze i kretanje korisnika po stranicama, plasirali personalizirani sadržaj i poboljšali kvalitetu web-stranica i usluga te kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika i sukladno tome unaprijedili usluge i funkcionalnosti naših web-stranica. 

Analitički kolačići omogućuju nam da vidimo agregirane demografske podatke posjetitelja – njihove dobne skupine i gradove iz kojih dolaze. Koristimo ih i kako bismo, na primjer, utvrdili broj korisnika koji su pregledali uslugu nakon klika na oglas, kako bismo objavili oglase temeljene na vašim interesima, izbjegli ponovno prikazivanje oglasa koji ste već vidjeli te pratili konverziju oglašivačkih kampanja.

Kako ukloniti ili zabraniti postavljanje kolačića?

Kolačiće možete ukloniti brisanjem, a upute kako zabraniti postavljanje kolačića za najčešće preglednike možete naći na sljedećim poveznicama:

Dodatne informacije

Dodatne informacije o web kolačićima dostupne su na vezi http://www.aboutcookies.org.uk/ ili sličnim stranicama poput:

Odbijete li naše kolačiće, neke funkcije i pogodnosti naših stranica možda neće raditi kako treba.

Koja je svrha obrada podataka?

Obrade osobnih podataka koje provodimo vezane su uz pružanje usluga i informacija o našim uslugama. Osobne podatke u obradama koristimo kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze – pružili i sačuvali usluge poput certificiranja, obučavanja i edukacije, izvršili i poboljšali tečajeve i edukacijske programe, poboljšali sigurnost, otkrili, spriječili ili, na neki drugi način, detektirali prijevaru, nezakonita djela ili tehničke probleme te ispunili svoje zakonske obveze. Isto tako osobne podatke koristimo u komunikaciji s vama i to kako bismo odgovorili na upite u vezi usluga i dostavili korisne podatke ili tražene informacije. Kako bi ste stekli bolji uvid u načine korištenja osobnih podataka donosimo neke od konkretnih primjera:

 • Kreiranje i upravljanje Vašim korisničkim računima za on-line usluge
 • Omogućavanje pristupa određenim sadržajima za koje ste se prijavili
 • Praćenje pojedinačnog i skupnog pohađanja, napredovanja i kompletiranja on-line, off-line edukacijskih programa te analiziranje napredovanja polaznika i njihovog načina učenja
 • Praćenje i uočavanje moguće zloupotrebe naših stranica
 • Poboljšanje i pojednostavljivanje korištenja sadržaja i usluga
 • Pružanje informacija o uslugama za koje ste se prijavili
 • Odgovaranje na Vaše upite i pružanje korisničke podrške
 • Upoznavanje s Vašim potrebama kako bismo Vam ponudili željene usluge te prikazali sadržaj koji Vas zanima
 • Slanje nadopune o najnovijim on-line, off-line uslugama i događajima, kao i informacije vezane uz tržišnu komunikaciju te rad naših internetskih stranica i njihovom vremenu ažuriranja
 • Istraživanje i analizu mogućnosti poboljšanja naših usluga, pojedinačno kao i upoznavanje s Vašim iskustvom kao korisnika što se tiče pristupa, jednostavnosti korištenja i učinka naših internetskih stranica

Koji su temelji prikupljanja/obrade podataka?

Osobne podatke prikupljamo temeljem zakonskih obaveza u svrhu sklapanja ugovora o edukaciji. Isto tako, koristimo ih za ispunjavanje ugovornih obaveza pri edukacijama, i drugim ugovorenim uslugama. Temeljem vaših privola prikupljamo osobne podatke koje koristimo u svrhu informiranja o našim programima na više načina – od slanja newslettera, odgovora na vaša pitanja do informacija o programima za koje ste iskazali interes.

Obrada osobnih podataka maloljetnika – mlađi od 16 godina

Analissa d.o.o svjesno ne prikuplja osobne podatke od djece mlađe od 16 godina bez odgovarajućeg pristanka roditelja ili zakonskog skrbnika. Ako ste mlađi od 16 godina, molimo da nam ne šaljete nikakve osobne podatke, uključujući svoje ime, adresu, broj telefona ili adresu e-pošte bez pristanka svojih roditelja ili skrbnika.
Poduzimamo dostupne mjere provjere i u slučaju da otkrijemo da smo prikupili osobne podatke od osobe mlađe od 16 godina bez adekvatnog pristanka roditelja ili staratelja te podatke brišemo u najkraćem mogućem roku. Ako sumnjate da smo prikupili osobne podatke od maloljetne osobe bez odgovarajućeg pristanka, molimo da nam javite e-poštom na info@nkdigital.hr i istoga trena ćemo poduzeti potrebne mjere.

Tko ima pristup podacima?

Podacima pristupaju ovlašteni zaposlenici Analissa d.o.o. Napominjemo da su svi naši zaposlenici i vanjski izvršitelji educirani o zahtjevima Uredbe i postupanju u skladu s Uredbom, obvezani povjerljivošću te da svi izvršitelji primjenjuju adekvatne tehničke i organizacijske mjere zaštite osobnih podataka. 

Vanjske izvršitelje koristimo za upravljanja sustavom on-line plaćanja,za polaganje ispita, izdavanja certifikata za završeni edukaciju. Vanjski izvršitelji imaju pristup samo ograničenom skupu vaših osobnih podataka i samo kad je to nužno da bi Vam omogućili određenu uslugu, a mi s njima imamo sklopljen ugovor o obradi osobnih podataka koji ih obvezuje da štite Vaše osobne podatke i ne obrađuju ih u vlastite svrhe. U nekim slučajevima treće strane će kao samostalni voditelji obrade obavljati obrade Vaših osobnih podataka, primjerice kod izdavanja certifikata pa preporučujemo da se prije pristupanja uputite u njihovu Politiku privatnosti. Osobni podaci ni u kojem slučaju neće biti prodani niti nezakonito ustupljeni trećim stranama.

Internetske stranice drugih kompanija

Na našim stranicama povremeno ćete naići na internetske poveznice na stranice drugih kompanija koje nisu u kontroli NK Digital ni u kojem slučaju nije odgovorna za sadržaj, produkte, usluge i postupke drugih kompanija. Poveznice ne predstavljaju sponzorstvo niti povezivanje s tim kompanijama.

On-line plaćanje

Korištenjem usluge plaćanja usluga putem interneta bit ćete prebačeni na stranice treće strane koja obraduje plaćanje. U tom slučaju, podnošenje vaših podataka za plaćanje podložno je uvjetima koji su navedeni na odredišnoj stranici treće strane koja obrađuje plaćanje. Njihove stranice nisu pod našom kontrolom te mi nismo odgovorni za prikupljanje niti upotrebu Vaših osobnih podataka od strane tih internetskih stranica. 

Preporučujemo da u trenutku kada ste prebačeni na internetske stranice treće strane obratite pažnju i upoznate se s njihovom Politikom privatnosti. Napominjemo da Vaše osobne podatke možete učiniti dostupnim drugim korisnicima korištenjem naših internetskih alata za suradnju poput foruma, soba za čavrljanje (chat rooms) ili drugih prostora preko kojih je moguća javna komunikacija ili komunikacija prijavljenih korisnika. Tako drugi korisnici tih usluga mogu pročitati vaše informacije, prikupiti ih ili upotrijebiti u neke druge svrhe. Stoga Vam preporučujemo da oprezno odlučite hoćete li objaviti bilo kakvu informaciju koja Vas može identificirati u javnosti.

Koji je rok pohrane?

Rokovi pohrane vaših osobnih podataka ovise o sljedećim čimbenicima: vremenu potrebnom da bismo izvršili uslugu za koju ste se prijavili te vremenskom rasponu na koji nas obvezuje naš pravni okvir, provođenje ugovora ili potreba da se riješe sporovi. Također, Vaše osobne podatke prikupljene privolom pohraniti ćemo i obrađivati do roka naznačenog kod prikupljanja ili do povlačenja privole. Dio rokova pohrane stoga definiramo internim aktima, a svi će Vam biti transparentno najavljeni najkasnije u trenutku korištenja usluga. Naravno, uvijek komuniciramo maksimalne rokove pohrane, no u slučaju da nam vaši osobni podaci nisu više potrebni mi ćemo ih vratiti ili obrisati i prije isteka maksimalnog roka pohrane. Napominjemo da u slučaju kontaktiranja s našom Službom za korisnike, možemo, ako je to nužno, prikupiti dodatne osobne podatke. Ti dodatni podaci bit će izbrisani čim se Vas slučaj razriješi. Rokove pohrane osobnih podataka redovito ažuriramo.

Koje su mjere zaštite?

Analissa d.o.o. se vrlo ozbiljno zauzima za sigurnost vaših osobnih podataka i stoga koristimo, neprestano provjeravamo, testiramo i nadopunjavamo naše fizičke, tehničke i organizacijske mjere kojima se koristimo u svrhu sprječavanja slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, promjena, kao i neautoriziranih razotkrivanja ili pristupa vašim osobnim podacima. 

Pristup Vašim osobnim podacima omogućen je samo onim našim zaposlenicima kojima je to nužno kako bismo Vam pružili usluge koje želite. Naši zaposlenici redovito su educirani o važnosti tajnosti podatka i održavanju privatnosti i sigurnosti vaših osobnih podataka. Budući da niti jedna sigurnosna mjera nije savršena, preporučujemo Vam da i sami pazite na svoje zaporke, budući da je to jedan od najlakših načina kako možete sami upravljati sigurnošću vašeg računa. 

Za potrebe naših usluga, sigurnosne zaporke su generirane i morate ih promijeniti pri prvom korištenju, a samo u rijetkim slučajevima, dobiti ćete generiranu sigurnosnu zaporku. Preporučujemo zaporke ne zapisivati i posebice ne učiniti dostupnim drugima. Komunikacija preko e-pošte ili bilo kojih drugih internetskih kanala nije sigurna, osim ako nije kriptirana. Vaša komunikacija može proći kroz nekoliko zemalja prije nego što dođe do nas te mi ne snosimo odgovornost za bilo kakve neautorizirane pristupe ili gubitke osobnih podataka koji su izvan naše kontrole.

Koja su prava ispitanika?

Ispitanicima osiguravamo sva prava koja im garantira Uredba:

U slučaju da uočite da o vama obrađujemo netočne ili nepotpune podatke ili ih želite izmijeniti, imate pravo tražiti ispravak odnosno nadopunu nepotpunih osobnih podataka. Kako bismo osigurali da o Vama uvijek obrađujemo samo točne osobne podatke potrebno je da nam bez odgađanja javite sve njihove promjene.

Imate pravo zatražiti potvrdu o tome obrađujemo li vaše podatke te ako da, dobiti pristup do tih podataka. U slučaju da obrađujemo veću količinu podataka koji se odnose na vas, možemo od vas tražiti specifikaciju vašeg zahtjeva za dostavu pojedinih konkretnih skupina podataka koje o vama obrađujemo.

 • Pravo na ispravak

U slučaju da uočite da o vama obrađujemo netočne ili nepotpune podatke ili ih želite izmijeniti, imate pravo tražiti ispravak odnosno nadopunu nepotpunih osobnih podataka. Kako bismo osigurali da o Vama uvijek obrađujemo samo točne osobne podatke potrebno je da nam bez odgađanja javite sve njihove promjene.

 • Pravo na brisanje („pravo na zaborav”)

Brisanje osobnih podataka možete tražiti primjerice ako smatrate da vaši osobni podaci više nisu nužni za svrhe u koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni, smatrate se vaši osobni podaci nezakonito obrađuju ili ulažete prigovor na obradu. Povučete li privolu, mi ćemo vaše osobne podatke prikupljene temeljem privole odmah obrisati. Međutim, molimo vas da uvažite da vaše podatke nećemo moći izbrisati ako su oni potrebni radi ispunjenja zakonskih obveza, ugovornih obveza i drugih pravnih temelja iz Opće uredbe o zaštiti podataka.

 • Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo ishoditi ograničenje obrade vaših osobnih podataka, koje se može tražiti primjerice ako ste podnijeli prigovor na obradu podataka, sumnjate u točnost osobnih podataka koji se obrađuju ili u zakonitost njihove obrade, no ne želite da se ti podaci izbrišu ili su vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva.

 • Pravo na prenosivost podataka

Ako se obrada temelji na vašoj privoli ili ugovora sklopljenog s vama, a istodobno se izvodi automatiziranim sredstvima, imate pravo zaprimiti svoje osobne podatke koje smo od vas dobili. Ako zatražite, vaše ćemo osobne podatke na siguran način prenijeti izravno drugom voditelju obrade, ako je to tehnički izvedivo.

 • Pravo na prigovor

U svakom ste trenutku, s obzirom na vašu posebnu situaciju, ovlašteni uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na vas, zbog čega ćemo obradu istih ograničiti. Također, u bilo kojem trenutku imate pravo prigovoriti protiv obrade vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. Nakon podnošenja prigovora vaše ćemo osobne podatke prestati obrađivati u navedenu svrhu.

 • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu

Ako smatrate da je obrada vaših osobnih podataka u suprotnosti s Općom uredbom o zaštiti podataka, imate pravo podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu. Za područje Republike Hrvatske nadzorno je tijelo Agencija za zaštitu osobnih podataka, sa sjedištem na adresi: Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, Hrvatska, web: http://azop.hr/, tel.: +385 1 4609 000.

 • Pravo na povlačenje privole

Ako se obrada Vaših osobnih podataka temelji na privoli, imate je pravo u bilo kojem trenutku povući, bez ikakvih posljedica. Ispunjenje navedenih prava možete zahtijevati:

 • više informacija o tome kako postaviti zahtjev za ispunjenje prava ispitanika moguće je dobiti e-mailom na info@nkdigital.hr 

Napomena – pri postavljanju zahtjeva nužna je identifikacija podnositelja zahtjeva. Razlog je zaštita Vas kao vlasnika osobnih podataka.

 • Službenik za zaštitu podataka

Analissa d.o.o. je imenovala službenika za zaštitu podataka s kojim možete kontaktirati u vezi bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti po pitanju naše Politike privatnosti. Ime i kontakt našeg Službenika za zaštitu podataka je: Nikolina Kobali E-pošta: info@nkdigital.hr

 • Promjene politike privatnosti

Svaka promjena Politike privatnosti biti će naznačena svim ispitanicima pri posjeti našim internet stranicama te na vrhu ove stranice. Savjetujemo da povremeno posjetom ovoj stranici provjerite da li smo i koje izmjene uvrstili u Politiku privatnosti

 • Kontakt

Za sva dodatna pitanja vezana uz Politiku privatnosti budite slobodni javiti nam se:

 • E-poštom na adresu contact@nkdigital.hr ili info@nkdigital.hr