Karijera u digitalnom marketingu

5 Prednosti Karijere u Digitalnom Marketingu

Možda još uvijek ne znate kojim se zanimanjem želite baviti ili Vam se Vaš trenutni posao ne sviđa, kreativni ste i volite dinamičan i uzbudljiv tempo? Današnja brzo rastuća industrija digitalnog marketinga zadovoljit će vaše kriterije pa čak i više. Izdvajamo za Vas pet prednosti koje bi mogle biti dovoljan razlog da se odlučite za edukaciju za neke od radnih mjesta u digitalnom marketingu i napravite pravi zaokret u svojoj karijeri i životu.

 

1.Lako i brzo zapošljavanje 

karijera u digitalnom marketinguVećina nas se našla u situaciji da smo tražili ili još tražimo posao. Ako nismo imali neko rijetko zanimanje koje nas s fakulteta direktno zapošljava bili smo prinuđeni slati prijave za radna mjesta i nadati se da će od nekoliko stotina aplikanata netko smatrati naš CV i kompetencije prigodnima za taj traženi posao.

Kao što je već napomenuto digitalni marketing je brzorastuća industrija da se posao koji se radi iz dana u dan grana na sve više naziva radnih mjesta i ako imate znanja i vještine koje tvrtke traže ne samo da ćete moći raditi upravo ono što volite nego čak odabrati i tvrtku u kojoj želite raditi i s punim pravom biti za svoj rad adekvatno kompenzirani.

 

2.Raznolikost poslova za koje se možete odlučiti prema vašim sposobnostima

Jedna velika prednost karijere u digitalnom marketingu je ogromna raznolikost poslova između kojih možete birati, bilo da se prebacujete na novi posao ili tek počinjete u industriji.

Karijera u digitalnom marketingu daje vam slobodu da se specijalizirate za one poslove gdje možete maksimalno iskoristiti svoje postojeće talente i sposobnosti.

Započinjanje digitalne marketinške karijere danas pripremit će vas za preuzimanje vodeće uloge u sljedećih nekoliko godina; a bit će puno tvrtki kojima će trebati vaše vještine za obuku i vođenje digitalne radne snage.

Najčešća i najtraženija mjesta u digitalnom sektoru su:

  • PPC Specialist /PPC stručnjak – početna uloga stručnjaka s fokusom na kreiranje, upravljanje i optimizaciju plaćenih digitalnih reklamnih kampanja (Google Ads)
  • SEO Specialist/ SEO stručnjak – početna uloga stručnjaka s fokusom na kreiranje i izvođenje kampanja za organsko tj besplatno pretraživanje
  • Digital Marketing Specialist/ Stručnjak za digitalni marketing – Opća uloga s fokusom na provođenje digitalnih marketinških kampanja na više marketinških kanala.
  • Social Media Specialist/ Stručnjak za društvene medije – početna uloga koja se fokusira na izgradnju svijesti o brendu, angažmane i poticanje konverzija putem kanala na društvenim mrežama

 

3.Možete iskoristiti svoje postojeće vještine i kreativnost

Vještine & Kreativnost _ Karijere u Digitalnom MarketinguJedna od super bitnih prednosti koje ćete pronaći kada prijeđete na karijeru u digitalnom marketingu je mogućnost korištenja svojih postojećih vještina.

Ako volite pisati, možete početi pisati informativne postove i uvjerljive tekstove oglasa.

Ako volite grafički dizajn, možete primijeniti svoje vještine za stvaranje zadivljujućih i toliko potrebnih vizuala koji privlače pozornost u skladu sa pisanim tekstom.

Ako volite raditi s brojevima, digitalni marketing nudi mnoštvo prilika za briljiranje uz učinkovitu analizu podataka koja je osnova uspješnosti svake marketinške strategije.

Vi najbolje znate gdje leži vaš talent koji možete razviti dodatnim edukacijama s područja digitalnog marketinga i postati pravi stručnjak u relativno kratkom periodu. Uz talent, učenje i osposobljavanje vam neće biti nikakav problem a time povećavate svoju vrijednost na tržištu rada što naravno dovodi i do većih prihoda.

 

4.Možete raditi za sebe

Ako Vam nije san korporativni biznis i više se želite okušati u poduzetničkim vodama, s vještinama digitalnog marketinškog stručnjaka i malo poduzetničkog duha, možete potpuno preskočiti zaposlenje i umjesto toga izabrati raditi za sebe.

Mnoge tvrtke za posao u digitalnom marketingu angažiraju vanjske suradnike. U tom slučaju imate mogućnost preuzeti onu količinu posla koja vama odgovara i napraviti dobar balans poslovnog i privatnog te imati više vremena za sebe, obitelj, prijatelje.

 

5.Možete raditi na daljinu

digitalni nomad
Digitalni nomadi putuju po cijelom svijetu jer im je radno mijesto gdje imaju Internet konekciju

 

Ovo je osobno moj najdraži razlog.

Na prijašnjem radnom mjestu Rujan je bio mjesec s najviše obaveza koja su uvjetovala da se nalazim na određenom mjestu jer je jedino tako bilo moguće obaviti sve dužnosti na vrijeme. Odlazak s godišnjeg odmora sredinom Kolovoza uvijek je bio velika tuga jer bi tek tada počinjalo ono pravo, najljepše ljeto.

Od kada više nisam vezana za radno mjesto svake godine ostajem na moru do kraja Rujna uživajući u predivnim zalascima sunca i ugodnoj klimi. Sav posao stignem obaviti jer je moje radno mjesto tamo gdje mi je laptop. A boravak na moru po tri mjeseca je meni osobno nešto što baš ništa drugo ne može kompenzirati.

Iako može biti ugodno dijeliti uredski prostor s istomišljenicima, rad na daljinu obično mnogi smatraju ogromnom dobrobiti.

Sigurno ste čuli za DIGITALNE NOMADE koji putuju po cijelom svijetu jer je njihovo radno mjesto tamo gdje imaju dobru Internet konekciju.

Karijera u digitalnom marketingu

Zaključak

Digitalni marketing ima jako puno prednosti i ako se vidite u nekoj od karijera u digitalnom marketingu bitno je kroz edukacije osoposobiti se za to radno mjesto.

Kada birate edukaciju, stupanj edukacije i certifikat koji ćete na kraju dobro je da on vrijedi internacionalno.

Nikada ne znate kuda Vas put može odvesti.

Možda poželite tražiti posao u nekoj drugoj državi i međunarodnoj kompaniji a u tom slučaju vodite računa da budete zapošljivi svugdje s adekvatnim stupnjem edukacije priznate u cijelom svijetu.

Uz malo ulaganja i truda drastično možete promijeniti kvalitetu svog života na bolje i želimo Vam puno uspjeha u Vašoj novoj digitalnoj karijeri.

Profesionalna Diploma u digitalnom marketingu
DMI PRO je svjetsko priznata stručna diploma iz digitalnog marketinga koja će Vas upoznati sa ključnim konceptima digitalnog marketinga, društvenih medija, e-mail i content marketinga do PPC marketinga, SEO-a i analitike. Pridružite nam se.

 

Toliko za sada
Lijepi pozdrav 
NK Digital Ekipa

Share :

Facebook
Twitter
LinkedIn