SEO trendovi

6 SEO trendova u 2023

U ovom blogu Vam predstavljamo šest SEO trendova u 2023 godini pošto su tražilice i SEO napredovali jako daleko od kasnih 1990 tih do danas.

Povijest SEO-a ispunjena je uzbudljivim promjenama, izmjenjivanjem tražilica, mijenjanjem značajki SERP-a i algoritama.

Stručnjaci za SEO postali su jedni od najtraženijih zanimanja na tržištu rada. Svaka knjiga, svaki članak koji se napiše o SEO-u postaje zastario čim izađe. Toliko brzo se SEO razvija. Tražilice ažuriraju svoje algoritme na gotovo dnevnoj bazi, dok SEO specijalisti redovito objavljuju nova otkrića kako ti algoritmi funkcioniraju.

Dakle nije dovoljno naučiti sve što se trenutno zna o SEO-u. Potrebno je gledati u budućnost i predvidjeti u kojem smjeru će optimizacija krenuti i što će korisnici smatrati najboljim sadržajem na internetu.

 

Što je zapravo SEO

SEO Search Engine Optimization

SEO je skraćenica za engleski pojam “search engine optimization” i u prijevodu na hrvatski jezik glasi “optimizacija web stranica za tražilice”. 

SEO Optimizacija web stranica za tražilice obuhvaća niz aktivnosti koje je potrebno realizirati kako bi vaša web stranica zauzela što je moguće bolju poziciju na tražilici (iako tražilica ima više u glavnom je riječ o Googleu).

Više je vrsta SEO optimizacija i one se ne moraju odnositi isključivo na rangiranje vaše web stranice. Neke od njih su:

  • On-page SEO – tagovi naslova, podnaslova, vizuala
  • Tehnički SEO
  • Off SEO – link Building
  • Local SEO – npr. otvaranje Google Businessa
  • eCommerce SEO optimizacija kategorija proizvoda
 
 

Zašto su SEO stručnjaci traženi?

Dobri SEO stručnjaci mogu primjenom svojih znanja i korištenjem alata doći do što preciznijih ključnih riječi koje korisnici ukucavaju u tražilicu. U tom slučaju ako je vaš web kvalitetno optimiziran bit će na samom vrhu pretrage odmah nakon plaćenih oglasa.

S porastom broja web stranica sve je teže dobro se rangirati u pretragama i zato je SEO od ključne važnosti ako želite ostvariti uspjeh.

Posao stručnjaka za SEO je upravo da osigura dobru poziciju vašeg weba ali i osigura i što bolje korisničko iskustvo kako bi se korisnik što duže zadržao na vašoj stranici i vraćao se ponovo.

Riječ je o odgovornom poslu koji može puno unaprijediti poslovanje i zato se za obavljanje takvog posla traže educirani stručnjaci koji su spremni konstantno obnavljati svoja znanja i biti pomalo vizionari budućnosti.

Karijera u SEO-u

Stručna Diploma za Search Marketing - SEO & Google Ads

Ukoliko Vam je SEO zanimljivo područje digitalnog marketinga i imate želju educirati se i početi karijeru kao SEO stručnjak provjerite što Vam sve nude naše edukacije za početnike i za one koji žele napraviti ozbiljniji korak u svojoj karijeri sa diplomom specijalista stručnjaka za SEO.

Ova dinamična specijalizirana DMI edukacija za Online Search Marketing/SEO je napravljena sa svjetskim poznatim stučnjakom SEO-a, Neil Patelom. Provjerite je ovdje.

Da zaključimo, informacije koje ćete u budućnosti dobivati putem interneta će postati sve obilnije i relevantnije.

Toliko za sada.
Lijepi pozdrav 
NK Digital Ekipa

Share :

Facebook
Twitter
LinkedIn